Burn-out | Your Natural Life

Krijg weer de energie om je leven te leven!
Neem het heft in eigen handen!

Burn-out: doorbreek de negatieve spiraal


Maak afspraakHet is een actueel onderwerp. Steeds meer mensen hebben last van stressklachten en burn-out. Zelfs kinderen en studenten ervaren zoveel druk van buitenaf, dat de stress hen teveel wordt.

Als mensen zich melden met dit soort klachten bij de huisarts, krijgen ze vaak het advies het rustiger aan te doen, tijdelijk te stoppen met werken en tot rust te komen. Soms zijn mensen ook wat somber of depressief en krijgen ze een antidepressivum voorgeschreven of een doorverwijzing naar de psycholoog.

Regelmatig zie ik mensen in de praktijk die het ondanks al deze maatregelen niet lukt om uit het dal te komen. Ze slapen veel, doen ontspannende dingen, gaan naar de psycholoog en slikken eventueel (kalmerende) middelen of antidepressiva.

Wat mijns inziens vaak ontbreekt in het behandeltraject is het onderzoek naar de balans of disbalans in de biochemie van het lichaam. Bij mensen die chronisch stress hebben, ontstaat er vaak op den duur een disbalans in het neurotransmitter- en hormonenprofiel. In de Orthomoleculaire Geneeskunde bekijken we mensen met stress- en burn-outklachten als geheel. Hoe is het ontstaan, wat kunnen we veranderen om de oorzaak aan te pakken en hoe brengen we de biochemie weer in balans. Als dat eenmaal lukt gaat het slapen beter (kwalitatief), sta je met wat meer energie op en ontstaat er langzaam wat ruimte om te werken aan herstel. De negatieve spiraal is doorbroken.

Daarna wordt aan de gehele leefstijl gewerkt: mindset/gedragsverandering, voeding, suppletie en beweging. Deze complete aanpak leidt ertoe dat mensen weer wat licht in de duisternis zien en de kracht hebben zich uit het diepe dal te werken.

Het Burn-out programma ziet er als volgt uit:

* Uitgebreide intake, ongeveer 1,5 uur
* Analyse klachten
* Analyse voedingsdagboek
* Voedingsadvies
* Suppletie advies
* Beweegplan
* Coaching naar gedragsverandering
* 2 of 4 vervolgconsulten in de praktijk van 30 minuten

Voor tarieven: kies Consulten (onderaan de pagina)


Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld