Diabetes 2 omkeerbaar | Your Natural Life

Gezonde leefstijl als medicijn
Diabetes type 2, daar kan je wat mee

Heel lang is gedacht dat Diabetes type 2 een chronische, ongeneeslijke ziekte was.

Inmiddels heeft de wetenschap ontdekt dat deze ziekte leefstijl-gerelateerd is. Het goede nieuws is dus dat de ziekte omkeerbaar is door de leefstijl aan te passen. Het is in veel gevallen niet langer nodig om levenslang medicatie te slikken. Medicatie geneest Diabetes type 2 niet, het onderdrukt de symptomen maar de ziekte richt ondertussen wel schade aan in het lichaam, waardoor op den duur het zicht achteruit gaat, neuropatische klachten kunnen ontstaan, maar ook bijvoorbeeld nierschade op kan treden en hart- en vaatziekten.

Maak afspraak

diabetes 2 omkeerbaar

Wat is diabetes?

Zowel bij type 1 als type 2 Diabetes is er sprake van een verstoorde insulineproductie. Insuline is een hormoon dat ons lichaam nodig heeft om glucose uit het bloed te halen en naar de lichaamscellen te transporteren voor energie. Dit hormoon wordt aangemaakt door de pancreas (alvleesklier) als de bloedsuikerspiegel in het bloed stijgt. Insuline geeft signalen af aan onze spieren en de lever om glucose om te zetten in glycogeen. Dit wordt opgeslagen als reserve. Wanneer er voldoende reserve is opgeslagen en de lever en spieren geen energie verbruiken, zorgt insuline ervoor dat glucose opgeslagen wordt als vet.

Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte. De betacellen in de pancreas worden vernietigd door onze eigen immuuncellen. Bij mensen met deze ziekte kan geen of weinig insuline aangemaakt worden en daarom hebben ze medicijnen (insuline) nodig.
Diabetes type 2 ontstaat als ons lichaam niet meer op de juiste wijze insuline kan gebruiken. Het is een leefstijl-gerelateerd ziektebeeld wat zich langzaam ontwikkelt. Vaak zijn mensen zich er in eerste instantie niet van bewust dat ze deze ziekte hebben.

Voorheen werden mensen met diabetes type 2 behandeld door medicijnen voor te schrijven. Gelukkig is het ook mogelijk deze ziekte om te keren door de leefstijl aan te passen op een aantal punten: door gezonde voeding, aanvulling van de tekorten, beweging, stressmanagement en de juiste mindset, lukt het velen om de ziekte een halt toe te roepen en de ziekte om te keren.

De oorzaak van Diabetes type 2 is niet voor elke patiënt hetzelfde. Daarom is het van belang te achterhalen wat de oorzaak is en de behandeling daarop aan te passen.

Nieuw onderzoek laat zien dat er nog meer typen Diabetes gedefinieerd kunnen worden. De ziekte van Alzheimer heet ook wel Diabetes type 3 en Diabetes type 3c is een vorm van diabetes dia ontstaat als gevolg van een alvleesklierontsteking. Daarnaast kan NALFD (Non-Alcoholic Fatty Liver Desease) ten grondslag liggen aan Diabetes type 2.

Het omkeren van de ziekte Diabetes type 2 is goed mogelijk als de patiënt bereid is de leefstijl op alle fronten aan te passen. Goede en intensieve begeleiding is belangrijk daarom heeft Your Natural Life een compleet programma samengesteld.

Inhoud van het programma:
* Kennismakingsgesprek
* Uitgebreide intake
* Analyse voedingsdagboek
* Wekelijkse email met een deel van het Diabetes Omkeerbaar programma
* Suppletie advies
* Tussentijdse meting van de nuchtere glucose waar nodig
* 4 vervolgconsulten van 30 minuten in de praktijk
* Meten & wegen

* Totaalprijs met 4 vervolgconsulten € 295

Exclusief supplementen en evt. bloed- of faecesonderzoek.

Het is natuurlijk ook mogelijk de behandelingen per consult af te nemen. Een consult kost € 22,50 per kwartier.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten uit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoedt krijgt per consult.

Interesse? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en doe de Diabetes-check.

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld