Huidklachten » Your Natural Life

Je huid weerspiegelt je gezondheid

Huidklachten: de oplossing komt van binnenuit

De behandeling is maatwerk want of je nu acné, psoriasis, rosacea of eczeemklachten hebt, de oorzaak is niet hetzelfde en de behandeling dus ook niet.

Maak afspraak

acne

Wat kan de oorzaak zijn? Tijdens het Skinside-huidprogramma gaan we erachter komen

Compleet behandelprogramma huidklachten: SKINSIDE € 500

* intake plus 4 consulten

* uitgebreid behandeladvies incl. recepten

*suppletieadvies

*verzorging en make-up advies

*incl. starterskit verzorging

*leefstijladvies

*exclusief supplementen en laboratoriumonderzoek

Aanvullende hormoonspeekseltest: + € 100,00

Aanvullend ontlastingsonderzoek: +/- € 250,00

Aanvullend bloedonderzoek intoleranties/allergieën: € 50-125

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten uit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoedt krijgt per consult. Je betaalt het programma in één keer, maar ontvangt per consult een factuur.

Wil je in 2 delen betalen dan betaal je voor aanvang € 275 en voor het 3e consult € 275.

Wil je weten of ik jou ook kan helpen? Maak dan vrijblijvend een afspraak via de website en kies Gratis Quick Skin Scan.

Let op: het is niet mogelijk een behandeling te volgen voor jouw huid op basis van losse consulten, alleen via het complete Skinside-programma van een intake plus 4 consulten. Waarom? Omdat het fixen van je huid tijd kost en de oorzaak nooit één ding is. Huidklachten zijn complex, en de heling ervan zal met ups en downs gaan. Het is dus heel belangrijk om het gehele programma te voltooien. Om te zorgen dat je huid verbetert en ook dat het zo blijft, danwel dat je weet wat je moet doen om de balans weer terug te krijgen als je terugvalt. Tijdens het programma, ga ik je dat allemaal uitleggen en leren. Dus het is een investering voor altijd, niet alleen voor je huid maar voor je algehele gezondheid. Want je huid verraadt, wat er aan de binnenkant gebeurt.

ACNÉ

20190411 100918 e156831039891620190903 194321 e1568310463472

Net als andere huidklachten is acné een aandoening die veel impact kan hebben op je leven.

‘s Ochtends kijk je eerst in de spiegel hoe je huid eruit ziet en vaak bepaalt dat al hoe je dag eruit ziet. Veel mensen ervaren het als zeer belastend om huidklachten te hebben.

Ik zie veel mensen die al jaren naar een oplossing zoeken. Overal geweest: schoonheidsspecialiste, huidtherapeut, huisarts en dermatoloog. Helaas is  behandeling van de buitenkant alleen ook bij acné niet voldoende en is een aanpak van binnenuit noodzakelijk.

Bij acné is er sprake van:

 • Abnormale verhorning van de bovenste huidcellen
 • Verhoogde talgproductie
 • Ontsteking door bacteriën

Het is het belangrijk te achterhalen wat de oorzaak is van je klachten.

Lees hier hoe ik één van mijn cliënten heb kunnen helpen.

Download hier mijn gratis E-book met tips.

ROSACEA

Rosacea is een moeilijk te behandelen aandoening. Vanuit huisarts en dermatoloog komt er vaak geen adequate oplossing. Een aantal processen in het lichaam verlopen niet goed en dat uit zich via de huid. Het kost meestal tijd om rosacea te verlichten of elimineren, maar soms is de oplossing ook heel eenvoudig. Dit hangt af van de oorzaak van de rosacea.

SOORTEN ROSACEA

1) ETR: erythematotelangiectactic rosacea: roodheid, blozen en zichtbare bloedvaten in het gezicht

2) Papopustular rosacea: acné-achtige puistjes, vaker bij vrouwen in de overgangsleeftijd bij hormonale schommelingen

3) Rhinophyma: een zeldzame vorm met verdikking van de huid van de neus, dit treft vaak mannen

4) Oculaire rosacea: de symptomen uiten zich vooral rond de ogen en het geeft irritatie. In ernstige maar zeldzame gevallen kan het leiden tot letsel aan de ogen.

SYMPTOMEN

+ roodheid in het midden van het gezicht, wangen, voorhoofd en neus

+ verdikking van de huid, op neus en wangen

+ zeer gevoelige huid die weinig verdraagt. Bepaalde cremes of voeding kunnen de huid rood maken of laten gloeien

+ kleine bloedvaatjes in het gezicht kunnen opzwellen en ontsteken

OORZAKEN

+ Vasculair: onder invloed van de zon wordt een bepaald eiwit actief

+ Bacterieel: bacteriën in darmen/maag vormen het probleem

+ Cathelicidin peptide: verdedigingsmechanisme van huid/darm die ontstekingsreacties geeft in de huid

+ Demodexmijt: vaak is dit niet de oorzaak. De bacterie die daarop leeft is de oorzaak en wordt overactief

ECZEEM OF ATOPISCHE DERMATITIS

huid eczeem 2huid zonder eczeem 2

Atopische dermatitis – of atopisch eczeem – is een van de meest voorkomende chronische inflammatoire huidziekten. Het is een allergische huidaandoening die gepaard gaat met droge huid, jeuk, rode vochtige huiduitslag, blaasjes, schilfers en korstjes. Het ontstaat vaak al op heel jonge leeftijd, maar kan ook op volwassen leeftijd nog verschijnen.

Atopisch eczeem is een onderdeel van het zogenaamde atopisch syndroom, waartoe ook astma en allergische rhinitis of rhinoconjunctivitis (hooikoorts, allergische neus- en oogontsteking) behoren. Mensen met atopisch eczeem hebben of krijgen vaak ook astma en/of hooikoorts.

Bij atopie worden te veel immunoglobuline E (IgE) en andere ontstekingsmediatoren aangemaakt in respons op relatief onschuldige stoffen in de voeding of omgeving. Men gaat er vaak van uit dat dit het gevolg is van genetische factoren, waar men weinig aan kan veranderen. De conventionele behandeling van atopisch eczeem bestaat vooral uit inwendige en uitwendige ontstekingsremmers om de symptomen te verminderen of onder controle te houden.

Toch ligt de oplossing in het herstel van de verstoorde huidbarrière. Dan kan atopisch eczeem genezen worden, op voorwaarde dat alle onderliggende oorzaken (langdurig) aangepakt worden.

DE AANPAK

Intoleranties

Het is als uitgangspunt handig om te weten of je intolerant bent voor bepaalde voeding, dit kan getest worden in de praktijk maar in eerste instantie zullen we kijken of we hier via het voedingsdagboek helderheid in kunnen krijgen.

Je bent wat je eet

Uiteraard gaan we kijken wat je eet en wat daaraan zou kunnen veranderen, mede op basis van de uitslag van de intolerantietest of je voedingsdagboek.

Voeding is heel belangrijk omdat:

– het invloed heeft op je hormonen. Als je hormonen uit balans zijn kan dit van invloed zijn op je huid

– het is belangrijk voor een goede darmfunctie. De samenstelling van je microbioom (alle “beestjes” in je darmen) is heel belangrijk een heeft veel invloed op je gezondheid en dus ook op je huid. Als de darmen minder goed functioneren kan de opname van vitaminen en mineralen belemmerd worden. Indien er sprake is van een lekke darm (leaky gut) kan het gebeuren dat er afvalstoffen of onverteerde deeltjes van voeding in je bloedbaan komen en huidklachten veroorzaken

– bepaalde voedingsmiddelen kunnen ontsteking in je lichaam veroorzaken, zoals dit zich ook voordoet bij rosacea.

Spijsvertering

Huidklachten zie je vaak bij mensen met een slechte spijsvertering. Dat begint vaak al met te weinig maagzuur maar wat ook vaak voorkomt is dat mensen met bijv. rosacea SIBO hebben, een bacteriële overgroei in de darmen.

Factoren als warmte, kou, pittig eten, stress en alcohol zijn niet de oorzaak maar kunnen de rosacea wel stimuleren.

Hormonale disbalans

Hormonen spelen vaak een rol. Rondom puberteit, zwangerschap en overgang kan de huid ineens opspelen. Toch zie ik ook veel mensen van 25+ die echt allang uit de puberteit zijn maar toch nog steeds acne hebben. Hier valt gelukkig ook genoeg te doen om de balans te herstellen.

Om tot een oplossing te komen

Uiteraard is het belangrijk de oorzaak te achterhalen, pas dan is een gericht aanpak mogelijk:

 • intoleranties testen
 • voeding checken
 • vaststellen of er vitamine- en mineralen tekorten zijn
 • beoordelen of gebruikte verzorgingsmiddelen een trigger zijn
 • onderzoeken of er spake is van SIBO of andere darmdisbalansen
 • onderzoeken of de lever goed functioneert
 • stressmanagement indien nodig
 • etc.

Kortom, er valt veel te onderzoeken maar als eenmaal helder is wat de triggers zijn, ben je een stuk dichter bij een oplossing.

Met het Skinside-huidprogramma krijg jij weer grip op je huid en als je alle stappen doorlopen hebt ken je je eigen huid als de beste. Dus ook als je klachten weer terug zouden komen, weet jij wat je moet doen!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld