Onderzoek & healthcheck » Your Natural Life

Healthcheck

LABORATORIUM-ONDERZOEK


Afspraak maken


Meten is weten! Heb jij gezondheidsklachten en wil je weten wat de mogelijke oorzaak is?

Er zijn een aantal mogelijkheden om ter ondersteuning van een diagnose en behandelplan waarden te bepalen.

Let op: het is niet mogelijk losse testen af te laten nemen. Welke onderzoeken noodzakelijk of nuttig zijn, wordt bepaald tijdens het intake gesprek en zijn altijd onderdeel van een behandeltraject.

LABORATORIUMONDERZOEK BIOVIS

Om de oorzaak van je klachten te onderzoeken is het mogelijk bloedwaarden te (laten) prikken.

Denk aan testen op voedingsintoleranties, of je schildklier goed werkt, vitaminen- en mineralen tekorten of een check op je geslachtshormonen.  Er is heel veel mogelijk dus vraag altijd naar de opties.

Wil je weten hoe het met de hormonale status is? Dan kan er gekozen worden uit diverse speekseltesten of bloedtesten, afhankelijk van wat er gemeten moet worden.

De prijs is afhankelijk van  welk onderzoek er uitgevoerd moet worden. Vooraf krijg je een prijsopgave. De uitslag is meestal binnen één tot twee weken bekend.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de bijbehorende consulten uit de aanvullende verzekering. Check dit altijd vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

ONTLASTINGSONDERZOEK

Onderzoek wijst uit dat er een relatie is tussen onze gezondheid en onze microbiota: onze darmbacteriën.

De bacteriën zijn betrokken bij ons immuunsysteem, kunnen bepaalde vitamines aanmaken en er is een zogenaamde brein-darm-connectie. Er wordt gecommuniceerd tussen onze hersenen en de darmen. Er zijn heel veel goede bacteriën, die bijdragen aan onze gezondheid, maar er zijn ook bacteriën die bij voorkeur wat minder aanwezig zijn in onze darm.

De samenstelling van de microbiota kan inzicht geven in onze gezondheidsstatus en vitaliteit.

Waarom je ontlasting laten testen? Inzicht in de samenstelling van je microbiota heeft de volgende voordelen:

– het helpt betere keuzes te maken qua voeding

– het kan de mogelijk oorzaak duidelijk maken van je huidklachten

– het verhoogt je vitaliteit en (sport)prestaties

– het helpt je spijsvertering te verbeteren en daardoor een betere opname van vitamines

-je kan er achter komen waarom je spijsverteringsproblemen hebt

Heb je interesse in een ontlastingsonderzoek? Tijdens een intakegesprek kunnen we bekijken wat we allemaal zouden willen meten in de ontlasting en zal ik een prijsopgave doen.

EMB-BLOEDTEST

Dit is een holistische bloedtest. Heb je vage klachten zoals onverklaarbare vermoeidheid, niet lekker in je vel, slecht slapen of vage pijntjes? Misschien is deze test dan iets voor jou!

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! De EMB-test is een holistische benadering van een bloedonderzoek en kan belastingen én energetische belastingen aantonen.

De test kan gebruikt worden als onderdeel van een behandeltraject in mijn praktijk. Hiermee kan inzichtelijk gemaakt worden welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan je klachtenbeeld.

LET OP: BIJ HUIDKLACHTEN OF SPECIFIEKE SPIJSVERTERINGSKLACHTEN KAN DE EMB-TEST NIET INGEZET WORDEN ALS DIAGNOSTISCH MIDDEL, DAN ZIJN ANDERE LABORATORIUM ONDERZOEKEN NOODZAKELIJK.

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?.

Met een kleine prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger tijdens het intakegesprek. Dit is niet pijnlijk. Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd waarmee ik samenwerk (EMBTest BV).

Over het algemeen is binnen 2 weken de uitslag bekend. Je ontvangt een rapport met conclusies en aanbevelingen op maat, na het bespreekconsult waarin ik de uitslag en het advies uitgebreid toelicht.

Het gehele EMB-traject kost per 1 januari 2023 € 350. Het bedrag kan tijdens de intake gepind worden, als je vergoeding krijgt van je zorgverzekeraar voor de consulten, ontvang je voor elk consult een factuur om te kunnen declareren.

Indien je een EMB-bloedtest wilt laten afnemen, vermeld dit dan in het opmerkingenveld bij het plannen van de Intake.

Het bedrag is opgebouwd uit:

– kosten voor de bloedtest zelf (prikset en laboratoriumkosten) plus verzendkosten

– het intakegesprek van 50 minuten incl. bloedafname

– de analyse door het laboratorium

– uitwerken van toelichting op de uitslag incl. advies voeding, leefstijl en supplementen

– het toelichten van de uitslag tijdens het bespreekconsult van 45 minuten

– check-up telefonisch consult 15 minuten na ongeveer 2 maanden inzake vervolgstappen en/of voortgang

De bloedtest zelf wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, de orthomoleculaire (vervolg)consulten worden door de meeste zorgverzekeraars wel (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

Prijs is excl. supplementen en ander labonderzoek.

Als de ernst van de klachten daar aanleiding toe geeft, kan het zijn dat er vervolgconsulten nodig zijn om opvolgende stappen in het herstelproces te nemen. De kosten van deze extra consulten zijn niet inbegrepen bij de prijs.

De bloedtest kan NIET op DONDERDAGEN en VRIJDAGEN worden afgenomen. Er kan dan wel gekozen worden voor een speekseltest.


Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld