Onderzoek & healthcheck | Your Natural Life

Healthcheck

ONDERZOEK & HEALTHCHECK

Een aantal onderzoeken kunnen in de praktijk plaatsvinden

Afspraak maken


Meten is weten! Heb jij gezondheidsklachten en wil je weten wat de oorzaak is?

Er zijn een aantal mogelijkheden om ter ondersteuning van een diagnose en behandelplan waarden te bepalen.

Let op: het is niet mogelijk losse testen af te laten nemen. Welke onderzoeken noodzakelijk of nuttig zijn, wordt bepaald tijdens het intake gesprek en zijn altijd onderdeel van een behandeltraject.

BLOED PRIKKEN

Om de oorzaak van je klachten te onderzoeken is het mogelijk bloedwaarden te (laten) prikken. Ook speekseltesten en waarden uit urine kunnen bepaald worden. Ik werk samen met het laboratorium van Biovis.

De prijs is afhankelijk van de waarden die geprikt worden. Vooraf krijg je een prijsopgave. De uitslag is meestal binnen een paar dagen tot een week bekend.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de bijbehorende consulten uit de aanvullende verzekering.

EMB-TEST: ENERGETISCH MORFOLOGISCHE BLOEDTEST

Dit is een holistische bloedtest. Heb je vage klachten zoals onverklaarbare vermoeidheid, niet lekker in je vel, spijsverteringsproblemen, huidklachten, slecht slapen of vage pijntjes? Misschien is deze test dan iets voor jou!

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! De EMB-test is een holistische benadering van een bloedonderzoek en kan belastingen én energetische belastingen aantonen.

De volgende verstoringen in het lichaam kunnen aangetoond worden met deze test:

Vrije radicaal belasting
Leverbelasting
Darmverstoring (gedifferentieerd naar mycotische & dysbiotische belasting)
Parasiet- en schimmelbelasting
Adrenale Status
pH balans
B12-status
Vitaminen- en mineralentekorten
Spoorelementenpanel
Toxische belasting
Virale belasting
Bacteriële belasting
Geopatische stress (stress a.g.v. straling)

Voedingsintoleranties:

 • E621
 • Frustose
 • Exorfinenbelasting
 • Gluten/tarwe
 • Kippenei
 • Lactose
 • Suiker
 • Varkenslvees
 • Zuivel van de geit
 • Zuivel van de koe/caseïne
 • Zoetstof
 • Conserveringsmiddelen

Verder ook bijv. cortisolresistentie/deficiëntie, lekkende barriere darm, Laaggradige ontsteking, leptine resistentie/deficiëntie en insulineresistentie etc.

Daarnaast worden in deze test een aantal reguliere waardes gemeten en geanalyseerd (hematologie).

De test kan gebruikt worden als onderdeel van een behandeltraject in mijn praktijk. Hiermee kan inzichtelijk gemaakt worden welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan je klachtenbeeld.

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?.

Met een kleine prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger tijdens het intakegesprek. Dit is niet pijnlijk. Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd waarmee ik samenwerk (EMBTest BV).

Over het algemeen is binnen 2 weken de uitslag bekend. Je ontvangt een rapport met conclusies en aanbevelingen op maat.

De test kost € 259

Indien je een EMB-bloedtest wilt laten afnemen, kies dan bij het maken van een afspraak in de online agenda Intake + EMB.

Het bedrag is opgebouwd uit de kosten voor de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de bloedafname, het intakegesprek, de analyse door het laboratorium, het toelichten van de uitslag tijdens een consult en het uitwerken van het rapport met conclusies en aanbevelingen.

De bloedtest zelf wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, de orthomoleculaire (vervolg)consulten worden door de meeste zorgverzekeraars wel (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

Als de ernst van de klachten daar aanleiding toe geeft, kan het zijn dat er vervolgconsulten nodig zijn om opvolgende stappen in het herstelproces te nemen. De kosten van deze extra consulten zijn niet inbegrepen bij de prijs.

De bloedtest kan NIET op DONDERDAGEN en VRIJDAGEN worden afgenomen. Er kan dan wel gekozen worden voor een speekseltest.

ONTLASTINGSONDERZOEK

Onderzoek wijst uit dat er een relatie is tussen onze gezondheid en onze microbiota: onze darmbacteriën.

De bacteriën zijn betrokken bij ons immuunsysteem, kunnen bepaalde vitamines aanmaken en er is een zogenaamde brein-darm-connectie. Er wordt gecommuniceerd tussen onze hersenen en de darmen. Er zijn heel veel goede bacteriën, die bijdragen aan onze gezondheid, maar er zijn ook bacteriën die bij voorkeur wat minder aanwezig zijn in onze darm.

De samenstelling van de microbiota kan inzicht geven in onze gezondheidsstatus en vitaliteit.

Waarom je ontlasting laten testen? Inzicht in de samenstelling van je microbiota heeft de volgende voordelen:

– het helpt betere keuzes te maken qua voeding

– het verhoogt je vitaliteit en (sport)prestaties

– het helpt je spijsvertering te verbeteren en daardoor een betere opname van vitamines

-je kan er achter komen waarom je spijsverteringsproblemen hebt

Heb je interesse in een ontlastingsonderzoek? Tijdens een intakegesprek kunnen we bekijken wat we allemaal zouden willen meten in de ontlasting en zal ik een prijsopgave doen.

BLOEDDRUKMETING

Een verhoogde bloeddruk is ongezond en geeft extra risico op hart- en vaatziekten, maar bijvoorbeeld oog- en nierproblemen.

In de praktijk monitoren we met de Omron hartslagmeter je hartslag periodiek, indien nodig.

NUCHTERE GLUCOSE METING

Mensen die (pre)diabetes 2 hebben kunnen een behandeltraject volgen in de praktijk om de ziekte om te keren door aanpassingen in de leefstijl. Periodiek zullen we de nuchtere glucose meten om de voortgang te monitoren, dit vindt plaats in de praktijk met een kleine vingerprik. Indien verder onderzoek noodzakelijk is, kunnen aanvullende waardes gemeten worden via het laboratorium.


Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 20 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld