Vitaal door de overgang | Your Natural Life

Vol in de kracht van je leven
Jij kan het ook!

Maak van de overgang een krachtige fase vol energie en vitaliteit


Maak afspraakSommige vrouwen kijken met angst en beven uit naar de periode die overgang heet of menopauze. Anderen laten het maar op zich af komen en worden overvallen door kenmerken van deze periode die niet altijd even prettig zijn.

8 van de 10 vrouwen hebben in mindere of meerdere mate last van overgangsklachten en bij ongeveer 20% wordt hun leven hierdoor ernstig ontwricht en bij een even groot percentage bestaan weinig tot geen klachten. Helaas denkt een groot deel van de vrouwen “dat dit er nu eenmaal bij hoort“.

Maar dat is maar de vraag. De diverse fasen van de overgangsperiode brengen verschillende veranderingen met zich mee. De meeste klachten houden verband met oestrogeendominantie. Frappant genoeg zien we tegenwoordig al jonge vrouwen met klachten die verband houden met oestrogeendominantie. Dan rijst de vraag of dit iets te maken kan hebben met onze Westerse leefstijl. Vrouwen in Japan bijvoorbeeld ervaren veel minder tot geen overgangsklachten. Zij hebben een voedingspatroon met veel vis, gefermenteerde soja en zeegroenten. De vraag is dus: hoort oestrogeendominantie bij de overgang of is oestrogeendominantie een leefstijl-gerelateerde aandoening die zich manifesteert tijdens de overgangsperiode en kunnen we daar dus iets aan doen? Ik denk het laatste. Door de leefstijl te optimaliseren kan je van deze overgangsfase in je leven een mooie levensfase maken, waarin je vaak andere keuzes gaat maken voor jezelf en bewuster in het leven gaat staan. Wil jij ook als een vitale vrouw door deze fase heen gaan? Volg dan het Vitaal door de Overgang programma.

Het Vitaal door de Overgang programma ziet er als volgt uit:

* Uitgebreide intake, ongeveer 1,5 uur
* Analyse klachten

* Meting vaatstijfheid/Vitamine K
* Analyse voedingsdagboek
* Voedingsadvies
* Suppletie advies hormonale balans
* Beweegplan
* 2 of 4 vervolgconsulten in de praktijk van 30 min.*
* Tussentijdse ondersteuning via email/app

*Totaalprijs met 2 vervolgconsulten € 210 incl. 21% BTW

* Totaalprijs met 4 vervolgconsulten € 290 incl. 21% BTW

Exclusief supplementen en evt. bloed- of faecesonderzoek.

Het is natuurlijk ook mogelijk de behandelingen per consult af te nemen. Een consult kost € 20 per kwartier.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten uit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoedt krijgt per consult.


Kennismakingsgesprek van 30 min. is gratis!

Kennismakingsgesprek van 30 min. is gratis!

Meld je aan voor maandelijkse inspiratiemail en ontvang de allerbeste tips voor jouw gezondheid.

Je bent succesvol aangemeld